Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@00:08:55 GMT

چگونه الفبا را به کودکان آموزش دهيم؟

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۴۹۵۴۵

خبرگزاري آريا -


روانشناس کودک با تأکيد بر توجه والدين و اولياي مدرسه به اختلالات يادگيري و درمان آن در سال‌هاي ابتدايي گفت: اگر کودک نتوانست الفبا را ياد بگيرد، آن را با خمير درست کنيد يا از او بخواهيد تا آنها را روي شن بنويسد.

به گزارش فارس، بدرالسادات همايونيان با اشاره به ناتواني‌هاي يادگيري به عنوان يکي از دلايل افت تحصيلي در کودکان و نوجوانان اظهار داشت: اگر معلمي بتواند در محيط مدرسه و در سالهاي ابتدايي مشکلات يادگيري را کشف کند و کودک را به دليل اين مشکلات سرزنش نکند در حل اين مسئله بسيار مؤثر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وي با اشاره به نقش والدين به ويژه مادران در شناسايي مشکلات يادگيري کودکان گفت: نقش مادر در اين زمينه بسيار اهميت دارد، مادر و معلم مي‌توانند در شناسايي و درمان اختلالات يادگيري گام‌هاي مؤثري بردارند.

همايونيان افزود: گاهي ضعف جسماني و فيزيکي دانش‌آموز که عمدتاً ناشي از فقر آهن، ويتامين‌ها و املاح معدني است موجب مي‌شود تا نتواند انرژي کافي براي يادگيري داشته باشد. همچنين کودکاني که موقع تماشاي تلويزيون نزديک مي‌روند بايد به لحاظ ديداري و شنوايي بررسي شوند اين موارد به کودک بي‌انگيزگي مي‌دهد و موجب خستگي او مي‌شود.

اين روانشناس کودک تصريح کرد: ناتواني در يادگيري ممکن است در کودکي بر اثر تشنج و تب ايجاد شده باشد. گاهي والدين به فرزند بزرگتر توجه مي‌کنند اما به فرزندان ديگر توجه لازم را ندارند، از طرفي گاهي اشکال در کارکردهاي فضايي موجب افت تحصيلي مي‌شود و اگر متخصصان اين موضوع را به خانواده‌ها بگويند و آنها نيز در زمينه درمان با متخصصان حوزه بهداشت روان همکاري کنند،‌اختلال درمان مي‌شود.

وي افزود: يادگيري از انسجام تمام حواس محقق مي‌شود اين حس‌ها موجب تحريک بخش‌هايي از مغز و تسهيل در يادگيري مي‌شوند. اگر هر کدام از اين نقاط دچار مشکل شود اختلال يادگير ايجاد مي‌شود.

اين متخصص حوزه بهداشت روان گفت: طعنه زدن کلامي و رفتاري موجب مي‌شود تا کودک احساس حقارت و ناکامي ‌کند و در او اين تفکر به وجود آيد که باهوش نيست و اين سرزنش‌ها در نهايت راهي براي افت يا ترک تحصيلي شود، از طرفي حرف‌هايي که ما به کودک مي‌زنيم در او هيجانات منفي و ترس ايجاد مي‌کند، معمولاً‌ در اين شرايط کودک تکاليف درسي خود را انجام نمي‌دهد و با اين روش به توهين‌هايي که به او مي‌شود پاسخ مي‌دهد.

وي گفت: عزت نفس و اعتماد به نفس پايين ناشي از مشکلات يادگيري کودک است، گاهي اوقات علت افت تحصيلي، اختلالات عاطفي و محروميت‌هاي فرهنگي و اقتصادي است بايد در درجه اول مشکل کودک بررسي شود و سپس درمان آغاز شود، همان طور که اشاره شد ابتدا چنانچه از نظر جسمي مشکلي وجود دارد بايد او را درمان کنيم و سپس به درمان ناتواني‌هاي يادگيري بپردازيم.

اين متخصص حوزه بهداشت روان تصريح کرد: ممکن است کودک در خواندن و هجي‌ کردن مشکل داشته باشد حتي ممکن است کودک علاقه و انگيزه اش را از دست بدهد، در اين موارد با ايجاد انگيزه‌اي که متخصصان انجام مي‌دهند مي‌توانند کودک را درمان کنند.

اين روانشناس کودک گفت: بايد کودک را تشويق کرد تا با روش‌هايي سطح دقت و توجه خود را بالا ببرد، از طرفي بايد علت را پيدا کنيد، مثلاً اگر کودک نتوانست الفبا را ياد بگيرد آن را با خمير درست ‌کنيد يا از او بخواهيد تا آنها را روي شن بنويسد، بعد از يادگيري حروف الفبا اتفاق خوبي که مي‌افتد اين است که کودک مي‌تواند کاري را که تا ديروز نمي‌توانسته انجام دهد به اتمام برساند و اين مسئله در روحيه او مؤثر است.

وي خاطرنشان کرد: گاهي لازم است چيزهايي را که کودک بلد است براي او تکرار کنيم تا بداند که بعضي چيزها را مي‌داند از طرفي تقويت حواس پنج‌گانه موجب مي‌شود تا افت تحصيلي کاهش پيدا کرده و ناتواني‌هاي يادگيري برطرف شود به شرط اينکه به موقع باشد و والدين و اولياي مدرسه نسبت به اين اختلالات آگاهي داشته باشند و آنها را به موقع تشخيص دهند تا به دوران دبيرستان نرسد، همچنين گاهي گويش معلم در افت تحصيلي مؤثر است که بايد به اين نکته نيز توجه شود.

منبع:farsnews.com



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۴۹۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود

آفتاب‌‌نیوز :

«در رفح گورستان‌های جدیدی دیدم که مملوء از کودکان شده بود.» این عبارتی است که «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد در یادداشتی که روزنامه «گاردین»، عصر امروز (چهارشنبه)، آن را منتشر کرده، از مشاهدات خود در غزه روایت کرده است.

سخنگوی یونیسف که سه بار از بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان اروپایی رفح (جنوب غزه) بازدید کرده، می‌گوید: «کودکان بسیاری را دیدم که از یک تخت استفاده می‌کردند.»

او در ادامه درباره تبعات حمله به منطقه پرجمعیت رفح در جنوب نوار غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «۶ ماه گذشته است و این جنگ سیاه‌ترین رکورد‌های بشریت را شکست» چراکه گزارش‌ها نشان می‌دهند بیش از ۱۴ هزار کودک کشته شده‌اند و «اوضاع در شرایطی که تهدید می‌شود این مسیر وحشتناک ادامه خواهد داشت، بدتر می‌شود.»

سخنگوی یونیسف اضافه می‌کند در منطقه کوچک رفح بیش از ۱.۴ میلیون غیرنظامی گنجانده شده‌اند و چنانچه اسرائیل به این منطقه حمله کند، وضعیت بسیار وخیم خواهد شد.

این مقام سازمان ملل با روایت مشاهدات خود از غزه می‌گوید فلسطینیان با کمبود شدید آب مواجه هستند، به‌نحوی که در رفح برای هر ۸۵۰ نفر یک دستشویی و برای هر ۳۵۰۰ نفر یک محل استحمام وجود دارد.

الدر این شرایط این گونه توصیف می‌کند: «تصور کنید که یک دختر نوجوان یا مردی مسن یا زنی باردار یک روز کامل در صف می‌ایستد تا فقط حمام کند.»

او بار دیگر حمله به رفح را فاجعه‌بار می‌خواند و اشاره می‌کند که در این منطقه ۶۰۰ هزار کودک وجود دارد.

این مقام ارشد سازمان ملل در ادامه به وضعیت بد بیمارستان اروپایی غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «وقتی که در ماه آوریل از این بیمارستان بازدید کردم. جراح کودکان بالای سر کودک کوچک دیگری به نام محمود خم شده بود. بر اثر انفجار موشکی که خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟!»

الدر در ادامه اشاره می‌کند یونیسف ۳۱ اکتبر غزه را گورستان کودکان خوانده بود و «در ماه گذشته من گورستان‌های جدیدی دیدم که در رفح ساخته می‌شدند. هر روز، جنگ مرگ و ویرانی با خود می‌آورد.»

سخنگوی یونیسف می‌گوید طی بیست سالی که با سازمان ملل همکاری داشته است، هیچگاه ویرانی‌ای به اندازه ویرانی شهر‌های غزه و خان یونس ندیده است

دیگر خبرها

  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • گفته و ها و ناگفته های معلمان در دیدار با رئیس‌جمهور
  • هوش مصنوعی به زبان ساده برای کودکان و نوجوانان
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان مفید
  • (تصاویر) درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان
  • افتتاح نمایشگاه فرصت‌های متنوع یادگیری در هفته گرامیداشت مقام معلم