Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@20:48:15 GMT

آموختن سواد حرکتی مانند یادگیری الفبا ضروری است

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۹۴۰۲

آموختن سواد حرکتی مانند یادگیری الفبا ضروری است

ایسنا/خراسان رضوی معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه آموختن سواد حرکتی مانند یادگیری الفبا ضروری است، گفت: باید حرکات بنیادین مانند دویدن، پریدن، جهیدن، چرخیدن، تعادل، توازن، آگاهی فضا، آگاهی بدن و... را به دانش‌آموزان آموزش داد. اگر کودک از تحصیل باز بماند، می‌تواند این عقب‌ افتادگی را جبران کند اما ضعف سواد حرکتی قابل جبران‌ نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهرزاد حمیدی در آیین افتتاحیه پروژه ملی ارتقای سواد حرکتی دانش‌آموزان ابتدایی خراسان رضوی که امروز در دبستان دخترانه سید رضی در منطقه تبادکان برگزار شد، اظهار کرد: اگر سواد حرکتی را جدی نگیریم، بایستی از همین الان منتظر شیوع بیماری‌های غیرواگیر در آینده که سلامت اکثریت مادران و پدران آینده را تهدید خواهد کرد، باشیم؛ بنابراین بایستی در جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها و مشکلاتی که از چاقی و کم‌تحرکی برای دانش‌آموزان ایجاد می‌شود، اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه زندگی هزاره سوم حرکت را از بچه‌ها دزدیده است، گفت: غفلت والدین و دستگاه‌های مسئول جایگزین شدن موبایل و اینترنت و وسایل بازی الکترونیکی و... کودک را محکوم کرده که در چنبره فردیت و سکون فرو رود. باید تلاش کنیم سواد حرکتی فرزندان‌مان را ارتقا دهیم. اگر فرد در سنین کودکی با حرکت انس نگیرد تا آخر عمر با حرکت قهر و غریبه است.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش افزود: اگر حرکت را از کودک بگیریم، بی‌سواد حرکتی می‌شود و نمی‌تواند حالت‌های چالش برانگیز جسمانی را در موقعیت مناسب انجام دهد و بدنش را کنترل کند؛ به‌ طور مثال وقتی در خیابان یک خودرو به او نزدیک می‌شود، تعادلش بر هم می‌خورد و نمی‌تواند بدن خود را کنترل و مدیریت کند. در حال حاضر بخش زیادی از دانش‌آموزان عضلات‌ ضعیفی دارند و نمی‌توانند ورزش کنند یا حرکات تند و سریعی را انجام دهند و به همین دلیل به سرعت خسته می‌شوند. در حالی که نسل قبل این‌گونه نبود. امروز دیسک کمر و مشکلات آرتروز گردن و کمردرد به سمت اپیدمی شدن در حرکت است.

وی با بیان اینکه سرمایه تربیت بدنی و سلامت ۱۲۰ هزار مدیر مدرسه هستند که با اهداف و برنامه‌های پیش‌بینی شده ما از نزدیک آشنایی دارند، گفت: ذی‌نفعان اصلی ما مدیران مدارس هستند. امروز یکپارچگی و هماهنگی و یک کار تیمی ملی در کنار ۳۳ هزار دبیر تربیت بدنی زحمت‌کش در کشور ایجاد شده است.

حمیدی افزود: در حال حاضر به‌ سبب نظم و نوع برنامه‌ریزی موجود، حرفی که در ستاد گفته می‌شود، با سخنی که دبیر تربیت بدنی و مدیر مدرسه به دانش‌آموز می‌زند، کاملا هماهنگی دارد. امروز مفتخریم که توانسته‌ایم با جاذبه تربیت بدنی و سلامت یک کار تیمی ملی را رقم بزنیم و همه ذی‌نفعان را حول این محور به میدان بیاوریم. افتخار ما این است که مدیران، معلمان و تمام دست‌اندرکاران حتی از طریق برنامه‌‎های خودجوش و با علاقه برای دانش‌آموزان فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه جامعه هدف ما ۱۵ میلیون دانش‌آموز است، گفت: جمعیت هدف ما ۲۰۰ هزار نفر نیست. ما با ۲۰۰ هزار نفر خود را سرگرم نکرده‌ایم. ما نسل و هدف را گم نکرده‌ایم و دچار جابه‌جایی اهداف نشده‌ایم زیرا معتقدیم دبیران تربیت بدنی زحمت‌کشان اصلی در حوزه تربیت بدنی و سلامت هستند. منظور از عبارت physical education تربیت از راه شرکت‌جویی در فعالیت‌های بدنی و بازی‌هاست. در واقع هدف اصلی تربیت است. امروز بایستی دانش‌آموزان را از طریق بازی کردن آموزش دهیم و باید قلب آنان را با اقبال به دست‌آوریم و تربیت کنیم چون فقط از این طریق است که خواهیم توانست تعلیم و تربیت را در معنا درک کنیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در حال حاضر تربیت بدنی داروی موثر برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است، گفت: نبایستی نسبت به ساحت زیستی و بدنی انسان بی‌تفاوت باشیم؛ هرچند تربیت بدنی فقط پاسخگوی ساحت زیستی و بدنی افراد نیست بلکه می‌تواند پاسخگوی نیازهای اجتماعی، اخلاقی و اعتقادی آن‌ها نیز باشد. تربیت بدنی مکان مناسبی برای آموختن مهارت‌های اجتماعی برای افراد است. تربیت بدنی محل آموختن مهارت‌های روان‌شناختی، اخلاق، منش ورزشی و... است.

وی افزود: ما باید تلاش کنیم تا فرصت‌های بی‌شمار حرکتی را در کوچه، خیابان و مدرسه ایجاد کنیم و سواد حرکتی  فرزندان‌مان را ارتقا دهیم. سواد حرکتی مثل خواندن و نوشتن نیست که اگر کودک از تحصیل بازماند بتواند جبرانش کند، سواد حرکتی قابلیت جبران‌پذیری ندارد. کودک اگر حرکت نکند، خشک می‌شود. اگر فرد در سنین کودکی با حرکت انس نگیرد، تا آخر عمر با حرکت قهر و غریبه است. کودک باید در هر سنی یک‌سری مهارت‌های بدنی خاص را بیاموزد تا اندام و بدن سالمی داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سواد حرکتی ورزش كم تحركي تربیت بدنی و سلامت دانش آموزان سواد حرکتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۹۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفته و ها و ناگفته های معلمان در دیدار با رئیس‌جمهور

خاطرات شیرینی که عمدتاً در ارتباط با دانش‌آموزان و کمک به آنها شکل می‌گیرد اما مشکلات که تعدادشان هم کم نیست، سال‌هاست ثابت و در حال تکرار است و گویی اراده‌ای برای حل آن ها وجود ندارد.

معیشت، کلاس‌های شلوغ مدارس دولتی و افت کیفیت در این مدارس، دلزدگی و بی‌انگیزه بودن دانش‌آموزان برای درس خواندن به‌دلیل محتوای آموزشی غیرکاربردی و... از جمله مشکلاتی است که ریشه کهن در نظام آموزش و پرورش ایران دارد.

جعفر عالی‌پور؛ دکترای تخصصی از دانشگاه شهید بهشتی، مدرس  دانشگاه فرهنگیان و دبیر علوم تجربی از استان چهارمحال بختیاری با اشاره به دیدار فرهنگیان با رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیس جمهور گفت: در دیدار با رئیس‌جمهور نکات مختلفی از سوی فرهنگیان به‌عنوان مشکلات آموزش و پرورش مطرح شد.

وی افزود: یادگیری در مدارس باید پایدار باشد و اگر می‌خواهیم در سطح جهانی رقابت داشته باشیم باید یادگیری در مدارس مفهومی باشد و این موضوع نیاز به ابزار و وسایل دارد.

مدرس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه یادگیری مفهومی یعنی دانش‌آموز از طریق انجام آزمایش و فعالیت‌های مختلف به دانش برسد نه اینکه بر حفظیات تأکید شود، گفت: یکی از دغدغه‌های معلمان تجهیز مدارس دولتی و اجرای رتبه‌بندی به‌نحو احسن بود که در دیدار با رئیس جمهور ذکر شد.

عالی‌پور ادامه داد: امیدواریم روزی برسد که به‌جای شعار عمل کنیم، هرچه در آموزش و پرورش سرمایه‌گذاری کنیم در تمام جنبه‌های کشور شاهد رشد خواهیم بود.

همچنین سلمان رستمی؛ دانشجوی دکترای تکنولوژی آموزشی با اشاره به اینکه رهبر انقلاب دغدغه‌های بسیاری در حوزه آموزش دارند و آن را به گوش مسئولان می‌رسانند، گفت: در جلسه دیدار فرهنگیان با رئیس جمهور به‌عنوان سخنران تأکید کردم که تمام جامعه باید به فکر ترمیم و گسترش آموزش و پرورش باشد و اگر این اتفاق بیفتد، توسعه سریع‌تری خواهیم داشت همچنین معلمان باید خودشان را تجهیز کنند تا به درجه علمی بالا برسند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود
  • ۹۷ درصد مردم چهارمحال و بختیاری با سواد هستند
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟ علم پاسخ می دهد
  • گفته و ها و ناگفته های معلمان در دیدار با رئیس‌جمهور
  • معلم، نماد بی بدیل فداکاری برای آموختن
  • جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان
  • احداث ۵ دهکده جامع ورزشی/ جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • یک عملکرد غیرمنتظره در مخچه کشف شد